Kultura
1

Drugi dan MESS stiže u Sarajevo, Goražde i Mostar

FENA
Drugi dan 53. Internacionalnog teatarskog festivala MESS započet će uz MESSpresso - novi festivalski sadržaj namijenjen za ugodno druženje na festivalskom mjestu susreta, Delikatesnoj radnji, gdje će o festivalskim sadržajima razgovarati novinari/ke, gosti/šće, teatarski/e kritičari/ke i studenti/ce i općenito ljubitelji/ce pozorišne umjetnosti - saopćio je festival MESS.

Sutra će prvi MESSpresso predstaviti u drugačijem svjetlu selektore Dinu Mustafića, Giorgia Ursinija i selektoricu Selmu Spahić.

Children MESS-a nastavlja se sutra u Pozorištu mladih u Sarajevu predstavom “Mali muk“, dok će predstava čileanskog Teatro de Ocasion “Jedno jutro sam otišla“ obradovati mališane iz Goražda.

Nedjeljni festivalski dan obilježit će predstava “Svojim porazom učinit ću te nepobjedivom“ višestruko nagrađivane španske umjetnice Angélice Liddell, koja će igrati u Narodnom pozorištu.

Također, Kamerni teatar će biti domaćin komične priče o potrazi za ljudskošću, za životom i izgubljenim vremenom.

“Koncert ptica“ Dževada Karahasana u režiji Aleša Kurta, govori o vrlo aktualnoj temi ljudske potrebe i potrage za vječnom mladošću s jedne strane, i o ljudskoj potrebi da na bilo koji način, i po svaku cijenu, sačuva ono što voli.