Kultura
29

Dragi blože, ostati ili otići?

Klix.ba
U ovosedmičnom videoblogu Magacin Kabarea postavlja se vječno pitanje: ostati ili otići?

Vječna dilema onih koji su okusili život na zapadu je ovosedmična tema vidobloga Dragi blože u kojem se ovog puta naciji obraća Seka Reuf.

Sudbina Seku Reuf nije mazila, te je otac veoma rano poslao u London na studij, kako je čaršija ne bi gledala. Uz brata Goca i sestru Summeju Sunny Su, Seka Reuf je treće dijete iz jedne stare čaršijske porodice koja je odlučila živjeti život punim plućima.

Kroz petominutni videoblog ''Dragi blože'' koji se emituje u sklopu emisije Konačno petak na BHT1, Magacin Kabare na šaljiv i sarkastičan način progovora o aktuelnim temama. Nakon priče o dijaspori i obrazovnom sistemu, Seka Reuf koju tumači Aldin Tucić preispituje prednosti i mane odlaska i života u Bosni i Hercegovini.

Više o priči ove stare čaršijske porodice možete saznati u mjuziklu Jedinac, koji je 23. novembra na repertoaru Late nite programa Magacin Kabarea.

Ukoliko niste pogledali prethodnu epizodu videobloga Dragi blože, u kojoj je Šeca odlučila upisati privatni fakultet to možete učiniti na YouTube kanalu Magacin Kabarea.