Kultura
0

Dominium open air performans 31. jula u Travniku

Sarajevo-x.com
Dominium je open air performans elektronske muzike i cyberpunk kulture koji se ove godine po treći put održava na lokaciji srednjovjekovne tvrđave Stari Grad, Travnik.

Performans ima za cilj razvijanje svijesti o modernim kulturnim tokovima kroz elektronsku muziku i upoznavanje sa savremenim tokovima žanra naučne fantastike, u prvom redu cyberpunk kulture.

Dominium performans od prve godine postojanja ima međunarodni karakter i do sada je ugostio, pored umjetnika elektronske muzike iz Bosne i Hercegovine, i umjetnike iz Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Performans pored cjelovečernjih muzičkih sadržaja, predstavlja i VJ umjetnike, gogo dance, poi dance, bodypainting i hairdressing umjetnike. Također, u sklopu cyberpunk dijela, cijelovečernji program zaokružen je projekcijama filmova sa cyberpunk tematikom uz postavku fotografija sa osnovnim informacijama o cyberpunk kulturi.

Ove godine performans se održava 31.07.2010. godine (subota) i kao i prethodnih godina, planirano je desetak DJ-jeva podijeljenih na dva stage-a i desetak umjetnika ostalih gore spomenutih pravaca. Ovo je jedini open air performans elektronske muzike i cyberpunk kulture u Bosni i Hercegovini.