Kultura
0

Dokumentarni film "Ostajte ovdje"

Sarajevo-x.com
Omladinsko udruženje "Bedem" iz Visokog snimilo je još jedan dokumentarni film pod nazivom "Ostajte ovdje".

U 30-minutnom filmu o Udruženju govore najuvaženije bosanskohercegovačke ličnosti iz različitih društvenih miljea, poput akademika Muhameda Filipovića, Džemaludina Latića, Nedžada Latića, Senada Hadžifejzovića, hafiza Sulejmana Bugarija, Enesa Karića, Omera Pobrića i drugih.

Film na sažet način prezentuje realizovane aktivnosti Udruženja, njegove ciljeve i ambicije i na najbolji način pokazuje kako se uz jaku volju i zajedništvo ostvaruju i najviši ciljevi. Ovim filmom se također želi približiti omladini volonterski rad i potaknuti ih da svoje vrijeme troše u pozitivne svrhe i za dobro čitavog društva.

OU "Bedem" aktivno radi već pet godina i po broju projekata koje su uradili svrstavaju se u jedno od najjačih omladinskih udruženja u BiH, pogotovo ako dodamo i to da nemaju stalne izvore finansiranja i da se čitav rad "Bedem" bazira na volontiranju mladih ljudi koji žele da učine svoju sredinu i društvo boljim mjestom za život i mlade zaštite od raznih poroka sadašnjice. Film, kao i druge aktivnosti udruženja možete pogledati na njihovoj web stranici www.oubedem.org.