Narodno pozorište
0

Dodjelom nagrada zatvoren 15. SFF

Sarajevo-x.com
Stellan Skarsgard (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Dodjela nagrada „Srce Sarajeva“ za najbolja filmska ostvarenja u ovogodišnjem takmičarskom programu Sarajevo Film Festivala večeras je u Narodnom pozorištu okupila brojne zvijezde, a najveću pažnju i ove večeri izazvala je zanosna Gillian Anderson, poznata po ulozi agentice Scully iz serije „Dosjei-x“.

Pred sarajevskom publikom prošetala se i predsjednica žirija takmičarskog programa, slavna glumica Mirjana Karanović, a kao i švedski glumac Stellan Skarsgard, reditelj „Hrvača“ Darren Aronofsky, članovi žirija, glumici, predstavnici organizatora,…

Najveći dobitnik ovogodišnje najznačajnije filmske smotre u regionu je film „Ordinary people“ koji je dobio nagradu za najbolji film i najboljeg glumca. Tri nagrade je odnio i grčki „Očnjak“, i to priznanje za najbolje glumice Anggeliku Papouliu i Mary Tsoni, te specijalnu nagradu žirija za reditelja Yorgosa Lanthimosa.

Istovremeno, u otvorenom kinu Heineken počelo je prikazivanje filma "Hrvač", čije je zvanično zatvoren ovogodišnji Sarajevo Film Festival.