Kultura
0

Dodijeljene nagrade na međunarodnom festivalu autorske poetike

FENA
Nakon osam odgledanih kazališnih predstava u sklopu 28. Međunarodnog festivala autorske poetike, koji se protekla četiri dana održavao u Mostaru, žiri je odlučio dodijeliti četiri nagrade "Mravac", priopćeno je iz Mostarskog teatra mladih (MTM).

Nagrada je dodijeljena Snježani Martinović za osmišljenu, svedenu i preciznu glumačku interpretaciju u predstavi "Jackie", rađenoj prema tekst Elfriede Jelinke, autorski projekt Snježane Martinović.

Zatim, Nenadu Bili Uroševiću za autorsku muziku koja je stvorila posebnu atmosferu u predstavi "Mali Princ", rađenoj prema tekstu Antoinea de Sainta-Exuperya, dramatizacija i režija Sunčica Milosavljević, kazalište "Patos" Smederovo.

Seadu Đuliću za upornost u istraživanju legende, tradicije i prošlosti u projektu "Dolno Solan", Narodno pozorište Tuzla, te mentoru i ansamblu za adekvatno korištenje ambijenta i dosljedno provođenje poetike apsurda u predstavi "Ćelava pjevačica", mentora Ferida Karajice, u izvođenju druge generacije Odsjeka glume Univerziteta Džemal Bijedić, priopćeno je iz MTM-a.