Zabava i edukacija za najmlađe
29

"Dobrodošli u čarobni svijet patuljaka" 2.decembra u Sarajevu

FENA
Centar André Malraux i agencija za pružanje jezičkih usluga Diwan u saradnji s Teatrom SARTR, organiziraju 2. decembra ove godine u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo jednodnevni zabavni i obrazovni događaj pod nazivom "Dobrodošli u čarobni svijet patuljaka".

Osnovni cilj događaja je promoviranje književnosti za djecu i povratak čitanja na listu zabavnih dječijih aktivnosti.

Inspirirani slavnom holandskom knjigom Patuljci, autora Wila Huygena i Riena Poortvlieta, koju objavljuje izdavačka kuća Buybook, i francuskom knjigom Rijeka koja je tekla naopačke autora Jean-Claudea Mourleveata u izdanju zagrebačkog Sysprinta, organizatori su željeli i ove godine pričati Bajke za djecu i odrasle.

Programom su predviđene obrazovne radionice za djecu, crtanje, pravljenje kućica za ptice i pogačica za hranjenje ptica tokom zime, kućica za mrave, parfema i sapuna, sađenje sjemenki, stolarska radionica, čitaonica, radionica plesa i pjevanja...

Bajkovita scenografija pretvorit će Međunarodni centar za djecu i omladinu u selo patuljaka.

U programu će učestvovati nekoliko sarajevskih škola (javnih i privatnih, domaćih i stranih), čiji su učenici na različite načine predstavili život i navike patuljaka, a svoje će radove predstaviti na dan događaja, saopćio je Centar André Malraux.