Kultura
102

"Đurologija" u BNP-u: Đuro u dva termina nasmijavao Zeničane do suza

Piše: E. M.
Igor Stojanović (Foto: Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Hit predstava Branka Đurića Đure "Đurologija" večeras je u dva termina odigrana u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, a zenička publika salu BNP-a ispunila je do posljednjeg mjesta.

Interesovanje za anti-stand up komediju, kako je uspješni glumac i producent Branko Đurić Đuro naziva, od samog početka je bilo veliko tako da je producent "Đurologije" u BiH Tomislav Kašljević u Zenici večeras rezervisao dva termina od 18 i 20 sati.

"Sasvim slučajno Đuro, Rene i ja koketiramo sa sličnim projektima, ali s obzirom da ne možemo uskladiti vremena, oni rade ovako posebno, a na kraju ćemo sastaviti to gdje ću ja biti producent. Meni je uvijek na prvom mjestu Zenica, Tuzla i Sarajevo i ovo večeras je bila moja obaveza prema Zenici. Đuro uvijek puni dvorane, to je bez sumnje i vjerujem da su svi zadovoljni nastupom", izjavio je Kašljević.

Zeničanima je svestrani Đuro večeras pružio 90 minuta u prvom terminu, a isto je bilo i u drugom terminu gdje je publika u pauzama od smijeha velikim aplauzima nagrađivala razmišljanja koja je ovaj glumac predstavio.

"Moram da kažem, da ne ispadne sad što me vi pitate, ali ovo je najbolja publika do sada. Igrao sam do sad jedanaest predstava i stvarno ste bili krasni, a osim toga u Zenici nisam igrao 30 godina", izavio je Đuro nakon predstave.