Kultura
8

Dječiji likovni radovi izloženi u Centru za kulturu Sarajevo

Klix.ba
Tradicionalna izložba dječijih likovnih radova povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine otvorena je 24. novembra u JU Centar za kulturu Sarajevo (Jelića 1).

Posjetitelji će moći da pogledaju 65 dječijih likovnih radova na temu "Ljubimci su dječija radost" čiji su autori učenici osnovnih škola sa područja općine Centar, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju i djece iz JU Djeca Sarajeva.

Najboljih 13 radova koji su izloženi nalazit će se na kalendaru Općine Centar za 2016. godinu, a najbolji autori i njihovi nastavnici će dobiti prigodne novčane nagrade.

Pomoćnica načelnika Općine Centar Sarajevo za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero istakla je važnost obilježavanja Dana državnosti BiH, te naglasila da će Općina Centar ovaj veoma značajan datum za našu državu nastaviti da obilježava i u budućnosti.

"Kalendar Općine Centar za 2016. godinu bit će prelijep, pun pozitivne energije. Tema likovne izložbe 'Ljubimci su dječija radost', koja je usvojena na prijedlog aktiva nastavnika likovne kulture, pružila je djeci mogućnost da budu maštoviti i kreativni", kazala je Šero.

Izložba za posjetitelje ostaje otvorena do 27. novembra 2015. godine.