Kultura
3

Dječija predstava "Plumb BO-BO, ZU“ 25. marta u SARTR-u

Klix.ba
Još jedno igranje u martu dječije predstave "Plumb BO-BO, ZU“ izvest će se u utorak, 25. marta 18 sati na sceni SARTR-a. Predstava je rađena u koprodukciji Aparat teatra i Sarajevskog ratnog teatra SARTR, a režiju potpisuje Belma Lizde-Kurt.
Predstava "Plumb BO-BO, ZU", prva predstava za bebe u BiH, bavi se smiješnim i tužnim, pokretom i zvukom, oblikom i bojom. Tražeći način komuniciranja sa publikom koja još "ne govori" ova predstava se oslanja na sposobnosti teatra, kao žive umjetnosti, da bez ikakvih tehničkih efekata zainteresira publiku. Predmeti koji se koriste u predstavi su ili jestivi ili napravljeni od materijala i bezbjedni su za grickanje.

Duhovita igra zvuka i pokreta, boje i oblika je pravi događaj i za svu teatarsku publiku. BO-BO simbolizira pokret, a ZU simbolizira zvuk, dva su klauna, koji se upuštaju u igru otkrivanja svijeta. "Plumb BO-BO, ZU" pomaže i odraslima da progovore jezikom djece. Nekad i ne znamo koliko toga nam najmlađi mogu reći na "svom jeziku“!

Nikad nije prerano početi sa edukacijom djece, osjećaj i potreba prema umjetnosti se razvija još dok je dijete u stomaku. Aparat teatar je mišljenja da konačno treba početi razvijati tu potrebu u našoj zemlji!

Moto Aparat teatra jeste: "Samo jednom se prvi put ide u pozorište! Zato nemojte propustiti ovu predstavu! Dođite u SARTR gdje vas čeka, ni manje ni više, nego naš prvi baby teatar!"

Broj mjesta je ograničen, a rezervacije ulaznica se može obaviti putem telefona 033 664 070 (od 10h do 16h) ili slanjem poruke na mail [email protected].

Produkcija: Aparat teatar i Sarajevski ratni teatar - SARTR

Režija i koncept: Belma Lizde-Kurt Muzika: Dušan Vranić - Duco Scenografija i Kostimografija: Belma Lizde-Kurt Design: Bojan Mustur Igraju: Maja Zećo – BO-BO Dušan Vranić – ZU