Kultura
47

"DJ Šampinjon: Vrh svijeta" 24. i 25. januara, gost Damir Džumhur

Klix.ba
Nakon uspješnog igranja dvije gala premijere u sarajevskom BKC-u i potpuno zasluženih ovacija publike, ansambl mjuzikla "DJ Šampinjon: Vrh svijeta" spreman je za još dvije predstave u petak i subotu 24. i 25. januara u 18:30.

Specijalni gost će biti najuspješniji BH teniser Damir Džumhur koji će se pola sata prije predstava družiti sa posjetiteljima koji budu željeli da se slikaju ili dobiju autogram. Damir se prije nekoliko dana vratio u Sarajevo sa Grand Slam turnira Australian Open gdje je zabilježio odličan rezultat, te se trenutno priprema za reprezentativni nastup u mečevima BiH-Grčka u okviru Prvog kola II grupe euroafričke zone Davis Cupa.

Podsjećamo, mjuzikl "DJ Šampinjon: Vrh svijeta" dobio je sjajne kritike i oduševio sve koji su imali priliku da prisustvuju jednoj od dvije gala premijere 17. i 18. januara u BKC-u. Muharem Vojniković, Lela Laković, Tina Dervišević i Elmir Krivalić ponovo će mališanima i roditeljima izmamiti osmijeh na lice 24. i 25. januara u 18:30.

Prioriteti mjuzikla postavljenog u koprodukciji SARTR i PassLine su promocija umjetnosti, kulture, ekologije, ljudskih prava i slobode izražavanja kod najmlađih na način koji je njima najprihvatljiviji – kroz muziku, ples i zabavu.

U prodaji su pojedinačne ulaznice za mjuzikl po cijeni od 10KM, te Family Pack ulaznice koje koštaju 35KM, a vrijede za četiri osobe, na portalu www.kupikartu.ba, na blagajni BKC od 10 do 17 sati, te na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba: Raisseburo u Uniticu, Centrotrans agencija Ferhadija, Cafe Opera, Dea Hillton u Ulici Branislava Đurđeva 8/1, Magaza u Ulici Veliki Ćurčiluk 20, Gaudi Lufthansa City Center u Trampinoj 10/II, Kompas Tours u Ulici Maršala Tita bb, ZOI Tours agencija u Ulici Branilaca Sarajeva 21, Tropik Media Shop - BBI Centar.