Kultura
0

DJ Šampinjon: Večeras dolaze djeca iz Zavoda Mjedenica i Damir Džumhur

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Večerašnjoj izvedbi mjuzikla za djecu i odrasle "DJ Šampinjon: Vrh svijeta" u sarajevskom BKC prisustvovat će i najmlađi štićenici Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica" sa svojim roditeljima i odgajateljima.

"Rado posjećujemo kulturna dešavanja kad god je to moguće, a mjuziklu se posebno radujemo i idemo svi zajedno", kaže Zumreta Jeina, pedagog u ovoj obrazovno-odgojnoj ustanovi. Inicijativa za poziv ovim djevojčicama i dječacima potekla je od autora mjuzikla Muharema Vojnikovića Muhe koji je prošle godine sa njima radio na pripremi školske predstave.

Mjuzikl postavljen u koprodukciji SARTR-a i PassLinea će prije odlaska na turneju biti odigran još večeras i u subotu 25. januara u 18:30 sati u BKC, a ulaznice možete naći na blagajni BKC-a koja će raditi do početka predstave.

Specijalni gost će biti najbolji bh. teniser Damir Džumhur koji će se sa publikom družiti u foajeu BKC-a.

Sponzori mjuzikla za djecu i odrasle "DJ Šampinjon: Vrh svijeta" su Alvogen, Securitas, Bor Banka, Lok Mikrokrediti, Carpissa BBI, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Centar "Andre Malraux" Sarajevo, BKC i Europlakat.

Medijski pokrovitelji su: Klix.ba, Hayat TV, RSG Radio, Antena Sarajevo, Palčić i Kolibrić.