Kultura
1.5k

Dino Merlin oduševio publiku Magacin Kabare Showa

Klix.ba
Magacin Kabare je u nedjelju uspješno otvorio svoju četvrtu sezonu i to posebnim projektom "Magacin Kabare Show", koji Magacin Kabare realizuje zajedno sa televizijom PinkBH.

Uz pjesmu, muziku, ples i smijeh, glumačkoj ekipi Magacin kabarea pridružila se i prva zvijezda showa, Dino Merlin koji se publici u Caffe Clubu Gogo pored svojih provjerenih muzičkih kvaliteta, predstavio u ulozi u kojoj ga publika još nije vidjela.

U kabaretskoj atmosferi Dino je pokazao svoje glumačke sposobnosti, odgovarao na škakljiva pitanja Zane Marjanović i okušao se u kabaretskim skečevima, a sve uz gromoglasan pljesak publike koji je Magacin Kabare Show učinila još intimnijim.

"Ovo nije prvi put radim sa Zanom Marjanović, imali smo odličnu saradnju na snimanju spota za pjesmu 'Undo'. Kada sam dobio poziv i pročitao scenarij Magacin Kabare Showa jednostavno nisam mogao da odbijem. Moram priznati da je ovo bio veliki izazov za mene i da će publika zaista upoznati jednog drugog Dinu", izjavio je Merlin.

Domaćica večeri, glumica Zana Marjanović je sa prvom zvijezdom showa, sjajnom ekipom muzičara, stand up komičara, glumaca Magacin Kabarea i ekipom TV Pink BH pokazala kako se radi duhovit, zabavan i autentičan bosanski proizvod.

"Uvijek sam željela da BIH ima show poput nekadašnjeg showa Frank Sinatre ili Judy Garland. Moj san se ostvario zahvaljujući talentovanim i vrijednim ekipama Magacin Kabarea i televizije Pink BH. Sudeći po smijehu i aplauzima, rekla bih da je publika oduševljena. Drugačije i nije moglo biti, obzirom da imamo svjetsku ekipu autora i učesnika, bh. glumaca, muzičara, komičara na čelu sa našim scenaristom i rediteljem Emirom Kapetanovićem. Posebna mi je čast da je Dino Merlin otvorio prvi show. Radujem se 23. septembru kada će naš show na televiziji Pink BH gledati šira javnost", kaže Zana Marjanović.

Magacin Kabare Show rađen je u koprodukciji sa televizijom PinkBH koja će omogućiti da svakog utorka u 22 sata pratite ovaj zabavni cjelovečernji show.

"TV Pink BH je sa velikim entuzijazmom ušla u ovaj projekat i realizaciju ideje da zajedno napravimo show kakav nije viđen na ovim prostorima. Ružičasta televizija prije svega akcenat stavlja na dobru zabavu i mislim da smo zajedno dočarati ono što smo svi željeli, a to je da omiljene zvijezde gledamo u ulogama u kojima se nikada nisu okušali, da nasmijemo publiku koja će svojim reakcijama interaktivno učestvovati u showu, a prvo druženje sa televizijskom publikom zakazujemo za 23. septembar u 22 sata", ističe Lajla Torlak, glavna i odgovorna urednica TV Pink BH.

Naredno druženje u Magacin Kabare Showu zakazano je za srijedu, 17. septembar kada će se na sceni duhovitoj ekipi pridružiti Nina Badrić.