Kultura
0

Devet filmova u Otvorenom kinu Heineken

FENA
Ove godine u okviru 13 programa Sarajevo film festivala, od 18. do 26. augusta, bit će prikazano oko 165 filmova. Jedanest dana pred početak Festivala na redovnoj pres konferenciji SFF-a danas je predstavljen program koji će se odvijati u popularnom Metalcu ili Otvorenom kinu Heineken.

U okviru ovog, jednog od vjerovatno popularnijih programa Festivala, bit će prikazano devet filmova. I to devet filmova koji zavređuju punu pažnju ljubitelja filmske umjetnosti.

Sarajevo film festival bit će otvoren projekcijom filma "Istočno od Bukurešta" (Rumunija) u režiji Corneliua Porumboiua. U narednim danima slijede: "Put za Gvantanamo" (Velika Britanija) režija Michael Winterbottom i Matthew Santiago Whitecross, "Miroljubivi ratnik" (SAD) režija Victor Salva, "Pakao" (Francuska, Italija, Belgija,Japan) režija Danis Tanović, "Nafaka" (BiH) režija Jasmin Duraković, "Bogati prijatelji" (SAD) režija Nicole Holofcener,"Uvjeti predaje" (Australija/Velika Britanija) režija John Hillcoat, "Pizzeria Kamikaze" (SAD) režija Goran Dukić i "Vrati se" (Španija) Pedro Almodovar.

Već od sutra moguća je rezervacija ulaznicama putem SMS poruka. Zbog tehničkih razloga ove godine ulaznice se neće moći rezervisati putem interneta.

Zvanična prodaja pojedinačnih ulaznica za programe ovogodišnjeg SFF počinje u nedjelju. 13. augusta od 11.00 sati u Glavnom Box Oficeu koji će biti smješten u Bosanskom kulturnom centru. Karte za otvaranje bit će 10,00 KM, a za ostale projekcije u Otvorenom kinu Heinken - 7 KM. Ulaznice za otvoreno kino Vatrogasac koštaju 6 KM, za kino Meeting point od 5 do 6 KM a Narodno pozorište od 4 do 7 KM.