Xpo-Art bazar 2009
0

Deset posto prihoda za "Obrazovanje gradi BiH"

Sarajevo-x.com
U srijedu, 23.12.2009. u 10.00h upriličeno je svečano otvorenje Xpo-Art bazara 2009, na kojem su mladi umjetnici izložili svoje umotvorine i rukotvorine. Povodom svečanog otvorenja posjetiocima se obratio i izvršni direktor Udruženja “Obrazovanje gradi BiH”, Jovan Divjak, koji je podsjetio građane Sarajeva na tradiciju Željezničke stanice, te se zahvalio timu Xpozure i svima onima koji su omogućili i podržali ostvarenje ovog specifičnog projekta.

Udruženje "Obrazovanje gradi BiH“, koje stipendira preko 2.900 mladih je ujedno jedan od izlagača Xpo-Art bazara za koje će Xpozura team odvojiti 10 posto prihoda od prodanih umjetnina. Na bazaru su svoje radove izložili: Projekat: All inclusive Sarajevo, Kriterion, Color Crew, studenti Likovne akademije u Sarajevu, Antik Shop, Goa etno shop, Street style umjetnici, Sabaheta Koshi – rukotvorine, te radionca Design lab by Bey. Sajam umjetnina će za posjetioce biti otvoren narednih sedam dana, u dnevnom terminu od 12:00 do 19:00 sati.

Kako bi ovaj projekat imao progresivni tok, već od četvrtka, 25.12.2009. godine, od 13:00 do 15:00h u Clubu Mash počinje zagrijavanje pred XPO novu godinu. Posjetioci Cluba Mash će biti u prilici da osvoje ulaznice za proslavu nove dekade na Željezničkoj stanici Sarajevo.

Projekat Xporzura je pokrenut kao novi val stvaralaštva u kreiranju evenata. Realizovati jedan event kao živi organizam, koji traje, transformiše se i nadovezuje na sljedeći je izazov koji je konstantni podstrek i jedan od glavnih razloga zašto je baš Željeznička stanica Sarajevo izabrana za ovaj projekat.