Kultura
0

Danas počinju “Uskopaljske jeseni”

FENA
Gornji Vakuf/Uskoplje
Gornji Vakuf/Uskoplje
U organizaciji Podružnice HKD “Napredak” iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja danas će u tom gradu početi manifestacija “Uskopaljske jeseni”, koja će do 25. oktobra građanima ponuditi brojne kulturne sadržaje.

U programu otvaranja “Uskopaljskih jeseni” večeras u 18 sati u Centru za kulturu i obrazovanje sudjelovat će sekcije “Napretka” i BZK “Preporod”.

U narednim danima bit će upriličena projekcija filma "Neka ostane među nama“ Rajka Grlića i filma za djecu "Duh u močvari“ te promocija knjige “Bleiburg” čiji je autor don Anto Jelić Balta.

Također, u planu je promocija nove knjige Josipa Mlakića "Ljudi koji su sadili drveće“, kao i zbirke pjesama “Bljesak sjećanja” Zdenka Antunovića.

Učenici Srednje škole “Uskoplje” odigrat će predstavu “Gostioničarka Mirandolina” a upriličit će i reviju frizura.

Tradicionalno, i ove godine u okviru manifestacije “Uskopaljske jeseni” bit će organiziran Dječiji festival "Djeca pjevaju hitove“, a gosti iz Gradskog kazališta mladih "Vitez“ odigrat će predstavu "Zločestofobija“.

Završnog dana manifestacije bit će upriličena smotra folklora “Uskoplje pjeva”, uz sudjelovanje dvanaest kulturno-umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.