Kultura
0

Danas izjašnjavanje o lokaciji spomen-obilježja djeci opkoljenog Sarajeva

FENA
Prijedlog odluke o određivanju lokacije za podizanje spomen-obilježja svoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godina na dnevnom je redu današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Vijeće će razmatrati i Prijedlog odluke o formiranju organizacionog odbora susreta mladih Unije glavnih gradova centralne i jugoistočne Evrope, Prijedlog odluke o visini novčanog iznosa pojedinačne i grupne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2007. godini te Prijedlog odluke o organizaciji Gradske uprave Grada Sarajeva

Gradsko vijeće razmatrat će i Prijedlog odluke o pristupanju izradi regulacionog plana “Gazin Han”, Prijedlog odluke o usvajanju Izmjena i dopuna Regulacionog plana Rekreaciono-zabavnog centra “Pionirska dolina”, te Prijedlog odluke o provođenju izmjena i dopuna tog regulacionog plana.

Na sjednici bit će i Prijedlog odluke o uspostavljanju saradnje između gradova Sarajeva i Skoplja, Prijedlog odluke o prihvatanju pokroviteljstva Grada Sarajeva nad XXIII internacionalnim festivalom Sarajevo “Sarajevska zima 2007.” te Nacrt odluke o usvajanju izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradskog centra “Marijin-Dvor” – II faza i Nacrt odluke o provođenju izmjena i dopuna tog regulacionog plana.