Kultura
68

Dan Sarajeva: Izložba dječijih crteža "Moj grad slavi rođendan"

Klix.ba
Udruženje za podsticaj kulture i sporta Profesional povodom 6. aprila, dana grada Sarajeva, odlučilo je organizovati izložbu dječijih radova na temu “Moj grad slavi rođendan”.
Izložba će biti održana u nedjelju, 6. aprila, u Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu u 12 sati, a posjetioci će imati priliku vidjeti sve radove djece učlanjene u projekat “Dijete i umjetnost”.

Za učesnike izložbe obezbjeđene su i prigodne nagrade sponzora tako da će najbolje ocjenjeni rad od Hypo Alpe Adria banke biti nagrađen sa 150 KM na štednoj knjižici. Za drugi najbolji rad obezbjeđena je nagrada od 100KM, a treći rad biće nagrađen sa 50KM.

Jednog učesnika ili učesnicu nagradiće i Krin igračke, knjižara Buybook neke od učesnika nagradiće prigodnim slikovnicama.

Udruženje Profesional iz Sarajeva od 1. oktobra 2013. godine, započelo je specijalizirani program za djecu "Dijete i umjetnost", kojeg vode Lejla Voljevica, Alma Svrakić i Ajla Resić- Dzanbegović. Riječ je projektu kojeg udruženje Profesional realizuje u suradnji sa JU Djeca Sarajeva za djecu uzrasta od 3 do 6 godina, a koji se provodi u 28 sarajevskih vrtića.