Kultura
0

Dado Topić i grupa TIME otvaraju Sarajevsku zimu

Sarajevo-x.com
Na pozornici Bosanskog kulturnog centra 7. februara sa početkom u 21.00 sat nastupit će legendarna hrvatska rock grupa TIME i njen vođa Dado Topić.

Organizatori festivala najavili su i bogat dnevni sadržaj vezan za ovu manifestaciju na ulicama Sarajeva. Nakon izvedbi ostalih umjetnika bit će priređena i zvanična ceremonija otvaranja Festivala, na platou ispred Skenderije.

Nakon nakoliko uspješnih zajedničkih nastupa Dado Topić je u goste pozvao Irinu Kapetanović, koju su neki novinari nazvali "Rock Princezom". Dado i Irina će u duetu otpjevati čuvenu Princezu. Sarajlije nisu nikada imali priliku da ovu nezaboravnu baladu čuju uživo.

U jednom intervjuu je Dado izjavio "Sve su dobro otpjevale Princezu ali Slađana je najbolja". Za zagrijavanje publike pobrinut će se predgrupa IRINA & STORM, a grupa TIME će i ovaj puta nastupiti u originalnom sastavu. Vedran Božić solo-gitara i vokal, Ratko Divjak bubnjevi, Dado Topić vokal i bas gitara.

Prošlogodišnju povratničku turneju, grupa TIME započela je baš u Sarajevu, a ovaj nastup je ujedno i prvi u nizu planiranih koncerata za turneju koju su nazvali TIME AGAIN 07.