Kultura
0

Cjelovečernje solo stand up predstave Marka Puljiza i Omera Hodžića

Klix.ba
Marko Puljiz, Foto: Klix.ba/Arhiv
Marko Puljiz, Foto: Klix.ba/Arhiv
U trećoj ovosezonskoj večeri stand-up komedije ponedjeljkom u Sarajevu, komičari se vraćaju u prostor jazz cluba Monument (Štrosmajerova 3) gdje će pred publiku izaći najjači bosansko-hercegovački dvojac: Marko Puljiz iz Sarajeva i Omer Hodžić iz Mostara.

Ova dva stand-up komičara trenutno pripemaju svoje prve cjelovečernje solo predstave, a čije dijelove će publika imati prilike vidjeti upravo u Monumentu u ponedjeljak 20. oktobra s početkom u 22 sata.

Omer Hodžić je toliko "socijalno retardiran" da ni u komunizmu ne bi imao drugove. Ima jako čudne stavove. Misli jako pozitivno o samoubistvu, jer to nije ništa strašno, to je samo ubistvo. Ljudi koji ga poznaju kažu da je "normala" lik, mada neki kažu i da nije normalan. Njegove šale su brze, zabavne, a ponekad i brutalne.

Marko Puljiz je iz autonomne oblasti Alipašino i jako je šarmantan. Bar za nekog iz takvog mjesta. Bez obzira na porijeklo, njegov humor je univerzalan. Zato je njegov nastup dobra zabava za sve. Nasmijat će vas pričama o svakodnevnici i dokrajčiti imitacijama.

Sezona će se nakon ove večeri nastaviti ponovo u Monumentu, kada u ponedjeljak 27. oktobra u 22.00 na scenu stupa Filip Andronik i njegova solo predstava pod nazivom "Istina".