Kultura
0

“Cirkus Columbia” od 14. oktobra u kinima u Sarajevu, Zenici i Visokom

FENA
Film "Cirkus Columbia" reditelja Danisa Tanovića od 14. oktobra vidjet će publika u kinima u Sarajevu, Zenici i Visokom.

Bosanskohercegovačkog kandidata za nominaciju za Oscara sarajevska publika moći će pogledati u kinu Meeting Point i multiplexu Cinema City, u Zenici će se prikazivati u Multiplexu Ekran, a publika u Visokom će film bh. oskarovca moći pogledati u Gradskom kinu Visoko.

Podsjećamo, nakon svjetske premijere na 16. Sarajevo Film Festivalu, gdje je i osvojio Nagradu publike, Cirkus Columbia nastavio je uspješan festivalski život.

Tanovićev film prikazan je na prestižnom festivalu u Veneciji gdje je osvojio nagradu Film budućnosti. Potom je prikazan na festivalima u Torontu, San Sebastianu i Bejrutu, gdje je naišao na izuzetne reakcije publike, a na Festivalu slovenskog filma u Portorožu Cirkus Columbia je nagrađen priznanjem Vesna za najbolju scenografiju.

Uporedo s festivalskim životom, Cirkus Columbiju je imala prilku vidjeti i publika u nekoliko bh. gradova.

Nakon što je zatvorio Dane filma Mostar, te specijalne premijere u Čapljini koja je organizovana u znak zahvale reditelja Tanovića gradu u kojem je film i sniman, film je proteklih dana bio na repertoaru širokobriješkog kina Borak i kina Mogorjelo u Čapljini.