Kultura
0

"Cirkus Bambinus" u izvedbi Cizamo Teatra

Klix.ba
Slovensko kulturno društvo »Cankar« poklanja još jedan uzbudljivi pozorišni događaj za najmladje Sarajlije i članove Društva. U nedjelju u 17 sati u velikoj dvorani Općine Stari Grad, najmladji će imati priliku vidjeti jedan novi, za naše prilike neobičan, teatarski izraz.

Cizamo Teatar iz Trzina izvest će predstavu "Cirkus Bambinus" namijenjenu djeci starijoj od dvije godine. Ulaz je slobodan.

Cizamo Teatar je pozorište sa 75-godišnjom tradicijom. Posljednjih osam godina se bavi jednim neobičnim oblikom takozvanog »uličnog teatra« - koji se temelji na »klaunijadi«. Nataša i Ravil Sultanov, jedini profesionalni klovnovi u Sloveniji (diplomirali su na moskovskoj akademiji za cirkuske umjetnosti) profesori su i mentori ovog teatra.

Nastupali su na svim značajnijim festvalima u Sloveniji (Lent Maribor, Trnfest Ljubljana, Linhartovo srečanje, PPF Koper, Festival Brežice) i u inostranstvu (Austrija, Madžarska, Češka, Poljska, Nizozemska, Estonija, Hrvatska) kao i na brojnim drugim kulturno-zabavnim priredbama.