Ozvaničena saradnja
0

FOTO / Cinema City će biti nova centralna lokacija 16. SFF-a

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Sarajevski multipleks Cinema City postat će jedna od centralnih lokacija na kojima će se prikazivati filmovi 16. po redu Sarajevo Film Festivala. Ozvaničeno je to ugovorom koji su danas potpisali direktor SFF-a Mirsad Purivatra i direktor "Foruma" d.d. Enes Cviko.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
"Dobili smo značajnog partnera za 16. izdanje SFF-a koji treba biti bolji i veći u odnosu na prošlogodišnji", rekao je Purivatra.

SFF će, kako je rečeno, za svoje potrebe koristiti tri dvorane multipleksa.

"Bit će prikazivan i takmičarski dio programa, te postavljen i crveni tepih, čime će Festival dobiti još jednu centralnu lokaciju", kazao je Purivatra.

Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Cviko je istakao da je saradnja inicirana tokom 15. SFF-a, ali da zbog tehničke nespremnosti Cinema City tada nije mogao biti partner Festivala.

Prezentujući dosadašnji rad Cinema Cityja, Cviko je naglasio da je uprava dala maksimum da bi multipleks postao kultno i prepoznatljivo mjesto.

"U tom smo periodu prikazali više od sto filmova te zabilježili oko 300.000 posjetilaca. Prepoznali smo činjenicu da kada udružimo potencijale dobijamo kvalitet više", rekao je Cviko.

SFF je objavio i nastavak dugogodišnje saradnju sa kompanijom Coca-Cola, potpisivanjem trogodišnjeg ugovora. Coca-Cola je partner SFF-a već 12 godina.

"Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je Coca-Cola među prvima prepoznala potencijal SFF-a", rekao je Mircea Draja, generalni direktor Coca-Cola HBC B-H.