Kultura
4

Bugojno: 21. Lutkarska republika otvorena nizom događaja

Klix.ba
U Bugojnu je danas počeo takmičarski program 21. Susreta pozorišta/kazališta lutaka BiH.

Ovogodišnji takmičarski program započeo je u Pozorišnoj dvorani Kulturno-sportskog centra predstavom Pozorišta lutaka Mostar "Ledeno srce", koja je djecu, a i odrasle podsjetila na ljude ledenog srca koji su tu, svuda oko nas.

Za razliku od stvarnosti, u Lutkarskoj republici, pravda je pobijedila i kolone djece su sa osmijehom i šarenim kišobranima otišli svojim kućama da čekaju sutra, gdje ih u Lutkarskoj republici čekaju Narodno pozorište Tuzla sa predstavom "Tri mačka" i "Zakopano blago" i Pozorište mladih Sarajevo sa predstavom "Mali muk".

U pratećem programu 21. Susreta otvorene su izložbe "Tri grafičara" (Dževad Hozo, Halil Tikveša i Emir Dragulj) i "Kulturno pamćenje - blago koje nestaje", a u čijim sadržajima će moći da uživaju posjetioci Lutkarske republike u narednim danima.

Na žalost brojnih Bugojanaca, male raje, a i gostiju, kiša je odgodila performans svečanog otvaranja, kao i vatromet, kojim je trebala započeti ovogodišnja Lutkarska republika za sutra u 18 sati i 30 minuta, a mjesto održavanja je Gradski trg.