Kultura
14

Brdarić: Projekcije brojnih filmova rasprodate u rekordnom roku

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Glasnogovornica Glavnog Box Officea Sarajevo film festivala Jasmina Brdarić kazala je danas u izjavi za Agenciju FENA da ovogodišnji 19. Sarajevo film festival bilježi veliku posjećenost kako ljudi iz BiH i regiona, tako i stranaca.

Ističe da je ovogodišnji festival, koji se zatvara sutra dodjelom nagrada "Srce Sarajeva", protekao u znaku domaćih filmova.

"U rekordnom roku rasprodate su karte za sve projekcije filma 'Epizoda u životu berača željeza' bh. film režisera Danisa Tanovića, a dosta tražen i rasprodat je film Faruka Lončarevića 'S mamom'. I karte za film urađen u koprodukciji BiH i Hrvatske'Odbrana i zaštita' Bobe Jelčića također su rasprodate u rekordnom roku", istaknula je Brdarić.

Govoreći o ostalim filmovima, Brdarić naglašava da je film Woodyja Allena "Blue Jasmin" bio jedan od najtraženijih filmova Festivala, palestinski film "Omar" Hanyja Abu Assada bio je oduševljenje 19. SFF-a, kao i drugi filmovi u takmičarskom igranom filmu kao što su grčki "Dan bijega" Dimitrisa Bavellasa i gruzijski film "U procvatu" Nane Ekvtimishvili i Simona Grosa.

Podsjetila je da su se ove godine karte mogle kupiti i on-line, a Box office otvoren je i dvije sedmice ranije nego inače. Sve to doprinijelo je da su karte za brojne projekcije bile rasprodate u rekordnom roku.

SFF