Kultura
2

"Bračna igra" premijerno na sceni SARTR-a

Klix.ba
U ponedjeljak, 9. decembra 2013. godine s početkom u 20 sati, bit će premijerno izvedena predstava "Bračna igra", čiji je autor Edwarda Albee.

Predstava je nastala kao "Samostalni diplomski rad" Nine Đogo, mentor je profesor Ermin Bravo, a pored nje u predstavi igra i mladi glumac Adnan Goro.

"Bračna igra" se od ponedjeljka nalazi na redovnom repertoaru Sarajevskog ratnog teatra u sklopu programa Teatarska opservatorija.

Prva i druga repriza su najavljene za utorak, 10. decembra i subotu 14. decembra u 20h. Ulaznice se mogu rezervisati radnim danima na telefon 033/664-070 od 10h do 16h, a vikendom isključivo slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a.

"Bračna igra" je predstava koja se bavi sukobom dvoje ljudi u braku, koji se javlja kao rezultat nezadovoljstva i nedostatka "zdrave" komunikacije u vezi. Može se reći da Albee, na svoj jedinstven, duhovit i satiričan način komentariše "teatralnost braka". Sami su karakteri u određenim situacijama "melodramatični", a njihov je odnos često ambivalentan. Albee se i u ovom tekstu, kao i u mnogim svojim ostalim tekstovima bavi satiričnom "analizom" ljubavnog odnosa između muškarca i žene, suštinom tog odnosa i svim "škakljivim" temama i situacijama koje iz tog odnosa proizilaze.

Pogledajte predstavu, nasmijte se, prepoznajte sebe i otkrijte koja je vaša "igra".