Kultura
341

Božo Vrećo rasprodao solo koncert pa za istu večer zakazao i drugi

Klix.ba
Božo Vrećo će u subotu 7. februara održati ne jedan već dva solo koncerta kojima će promovirati svoj prvi samostalni album Moj sevdah objavljen u produkciji izdavačke kuće Gramofon.

Nakon što su tokom vikenda ulaznice za promotivni koncert Bože Vreće rasprodane, Gramofon je odlučio osim koncerta u 20 sati, u Pozorištu mladih organizirati još jedan koncert – u 22 sata.

Ako je suditi po činjenici da su ulaznice za koncert rasprodane sedam dana unaprijed, čini se da su ljubitelji sevdaha s nestrpljenjem očekivali Vrećin prvi samostalni album koji je producirao Edin Zubčević, a snimio Eric Bajramović.

Nestrpljenje pred nastup ne krije ni sam pjevač koji se na albumu Moj sevdah predstavio i kao autor dvije pjesme – "Znaš li da se svakog dana molim" i "Lejlija", za koju je jučer objavljen i videospot.

"Oduševljen sam zbog interesa koji vlada za moj koncert. Bit će izazov održati dva solo koncerta istu večer ali sam siguran da će publika uživati u izvedbama novih pjesama", kaže Vrećo, koji će na koncertima predstaviti repertoar sa albuma "Moj sevdah".

Koncerti će trajati 45 minuta, a ulaznice za drugi koncert, koji će biti održan 7. februara u 22 sata, u prodaji su po cijeni od 10 KM u CD shopu Magaza. Na dan koncerta moći će se kupiti i na blagajni Pozorišta mladih.