Film Vladimira Markovića
0

"BL ekstrim" osvojio specijalnu nagradu u Milanu

SRNA
Detalj sa snimanja filma
Detalj sa snimanja filma
Film "BL ekstrim", reditelja Vladimira Markovića iz Banjaluke, osvojio je specijalnu nagradu žirija u kategoriji "Sport i društvo - sport za sve" na Prvom međunarodnom festivalu sportskog filma u Milanu, koji je održan 6. novembra.

"BL extrime" je Markovićev rediteljski debi urađen u koprodukciji Rafting kluba "Kanjon" iz Banjaluke i produkcijske kuće "Pasaž advertising" iz Beograda. Sniman je u novembru prošle godine u kanjonu rijeke Vrbas i njegove desne pritoke Švrakave. Film je korišten u sklopu promotivnih aktivnosti Svjetskog prvenstva u raftingu "Banjaluka 2009".

"Film je dobio specijalnu nagradu u konkurenciji više od 500 filmova iz 20 zemalja", rekao je Srni Ljubinko Spasojević, član tima za odnose s javnošću Rafting kluba "Kanjon".

On je naveo da je ovo druga nagrada u 2009. godini koju je osvojio film "BL ekstrim", podsjetivši da je prvobitno dobio specijalnu nagradu žirija na Prvom beogradskom međunarodnom festivalu sportskog filma, održanom u junu u organizaciji Olimpijskog Komiteta Srbije.

Od ostalih putopisno-avanturističkih emisija, izdvaja se igranom formom i jasnim scenarijem u kome su se odlično snašli mladi glumci Dragana Marić, Mario Lukajić, Miljka Mugoša i Milan Petrović.

"BL ekstrim ustvari predstavlja pilot projekat koji bi u 2010. godini trebalo da se pretoči u serijal emisija koje bi podsticale povratak mladih prirodi, bavljenje sportom, promociju avantuističkog turizma i promovisanjem interesantnih destinacija u BiH za bavljenje ovim aktivnostima", napomenuo je Spasojević.

Prvi međunarodni festival sportskog filma održan je u Milanu pod okriljem Međunarodnog olimpijskog komiteta.