Kultura
26

Beograd: Kolege se oprostile od Milorada Mandića Mande

SRNA
Komemoracija povodom smrti glumca Milorada Mandića Mande održana je u Narodnom pozorištu u Beogradu, a počela je izvođenjem pjesme "S one strane duge" i scenama iz predstava, filmova, prikazivanjem privatnih fotografija.

Skupu su prisustvovali članovi porodice i veliki broj prijatelja i kolege glumci Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović Pele, Nikola Kojo, Anica Dobra, Nenad Okanović, Dragan Vujić Vujke, Dejan Lutkić, LJiljana Stjepanović, Feđa Stojanović, Mirka Vasiljević, Slobodan Boda Ninković.

Reditelj i glumac Radoš Bajić rekao je da mu se Manda žalio da je veoma umoran.

"Nebesko sazvježđe glumaca danas postaje bogatije. U Petlovcu su se oglasila crkvena zvona. U Beogradu nevjerica. Otišao u vječnost. Otišao je prerano u punom uzletu. Dan prije smrti palili smo svijeće za najmilije i djecu", kaže Bajić.

Reditelj Milan Karadžić rekao je da će Manda trajati zauvijek.

"On pripada eliti glumišta, ali, prije svega, pozorištu Boško Buha. Bio je za sve nas fantastičan, za svu djecu, a najmanje za sebe. Svi znamo koliko se davao. Nećemo da vjerujemo u scensku smrt, mi smo glumci, mi to možemo nadmašiti. Samo ću reći: Mirno more, kapetane", rekao je Karadžić.

Pročitan je i telegram Novaka Đokovića koji je porodici izjavio saučešće. "Bila je čast poznavati takvog čovjeka i glumca. Saučešće porodici", pisalo je u telegramu.

Milorad Mandić Manda (1961-2016) preminuo je u srijedu, 15. juna, nakon što mu je pozlilo tokom izvođenja predstave "Petar Pan" u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

Sahrana velikog glumca bit će održana danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, saopštilo je Pozorište "Boško Buha", na čijem čelu je bio.

Opelo počinje u 13.30 u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju.