Prijem u Gradskoj upravi Sarajeva
0

FOTO / Behmen: Hvala Loši što Sarajevo uvijek nosi u srcu

Sarajevo-x.com
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem upriličio je danas u Gradskoj upravi prijem za članove grupe "Plavi orkestar".

Prijemu su prisustvovali Saša Lošić Loša i menadžer Rijad Vojniković, te reditelj filma "Orkestar" Pjer Žalica i producent Ademir Kenović.

"Ovo mi je prva zvanična posjeta Gradskoj upravi Grada Sarajeva i uopće nekoj instituciji. Zbog toga imam razloga da se osjećam vrlo dobro i uzbuđeno", rekao je Loša koji je gradonačelniku Behmenu i njegovim saradnicima zahvalio na prijemu.

Gradonačelnik je na to odgovorio kako je Saša Lošić Loša i njegov band to zaslužio, čak i više od toga, te je čestitao na svim dosadašnjim uspjesima kao i na filmu "Orkestar", prikazanom u subotu na SFF-u, u kojem je sve slikovito prikazano.

Također je Loši zahvalio što uvijek u srcu nosi Sarajevo i to svakom prilikom ističe. Govoreći o kandidaturi Sarajeva za Evropsku prijestolnicu kulture 2014. godine, Loša je istaknuo kako je svesrdno podržava.

"Znamo da smo najjači grad u tom smislu i na tome moramo istrajati", dodao je.

U opuštenom razgovoru bilo je riječi i o aktuelnim projektima koje vodi Grad, kao što su obnova Vijećnice, trebevićke žičare, bratimljenju Sarajeva i drugo.

Tom prilikom Loša je predložio da će njegov band i on razmotriti mogućnost priređivanja određene akcije za trebevićku žičaru. Također je naglasio kako bi u Sarajevu bilo dobro osposobiti određeni prostor za mlade talente u kojem bi nastajala tzv. nova kultura i ulični art.

Gradonačelnik je gostima uručio prigodne poklone sa motivima grada Sarajeva, a Loša je obećao da će ovaj poklon svoga grada držati na vrlo istaknutom mjestu, saopšteno je iz Pres-službe Gradske uprave Grada Sarajeva.