Kultura
0

Beč: Upriličena bosanska gala večera

FENA
Bosanska gala večera upriličena je sinoć u restoranu Galaxie u Beču, a domaćin je bila gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

Večeri je prisustvovala i zamjenica predsjednika bečkog parlamenta Erika Stubenvoll.

''Za mene je ovaj susret više od ugodnog druženja, ovo je prilika da se podsjetimo na naš susret u Sarajevu decembru prošle godine kada ste uime našeg prijateljskog grada Beča i njegovih građana poklonili pakete sa osnovnom opremom za bebe na sarajevskoj Pedijatrijskoj klinici, a mališane smještene u dječijem Domu ''Bjelave'' obradovali odjećom i higijenskim potrepštinama, a posebno igračkama'', kazala je gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, zahvaljujući zamjenici predsjednika bečkog parlamenta na pomoći sarajevskim mališanima.

''Zahvalni smo vam na plemenitosti i humanosti koju mogu podariti pravi i iskreni prijatelji. Ta gesta prevazilazi materijalnu vrijednost, ona govori o osjećanju solidarnosti sa prijateljem kada je u nevolji, a to je ono što nam je u takvim trenucima najpotrebnije. Budite uvjereni da to građani Sarajeva itekako znaju cijeniti'', dodala je gradonačelnica Borovac.

Zamjenica predsjednika bečkog parlamenta Erika Stubenvoll izrazila je zadovoljstvo zbog toga što se Sarajevo predstavlja manifestacijom ''Dani Sarajeva u Beču''.

''Drago mi je što sam imala priliku doći u Sarajevo, prijateljski i gostoljubivi grad'', kazala je Stubenvoll dodavši da su djeca iz dječijeg Doma ''Bjelave'' pozvana da posjete Beč kako bi upoznali ovaj grad.

Zvanicama na večeri poslužena su tradicionalna bosanska jela, a za tu priliku specijalno iz Sarajeva došlo je pet kuhara koji su pripremali jela.

Večeri, koja je organizirana u okviru manifestacije ''Dani Sarajeva u Beču'', prisustvovalo je oko 150 zvanica, a goste je zabavljao Damir Imamović Trio.