Kultura
8

Baščaršijske noći: Tuzlaci će u Sarajevu proslaviti Bajram uz sevdalinku i saz

Piše: A. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Festival sevdalinke Tuzlanskog kantona pod nazivom "Sevdalinko u srcu te nosim" bit će predstavljen u četvrtak, 7. jula ove godine i pred sarajevskom publikom. Interpretatori sevdalinke okupljeni na pomenutom festivalu nastupit će u okviru tradicionalne manifestacije Baščaršijske noći.

"Mi smo izuzetno počašćeni jer nastupom u prelijepom gradu Sarajevu naš festival sevdalinke počinjemo predstavljati i van granica Tuzlanskog kantona. Drago mi je što će naš nastup biti upriličen na treći dan ramazanskog Bajrama, a svim Sarajlijama ćemo se predstaviti sa spojem iskustva i mladosti, odnosno sa svim onim detaljima koji imaju veze sa sevdalinkom i koji je čine jednom bogatom i plemenitom pjesmom", kaže za Klix.ba članica Organizacionog odbora Festivala sevdalinke TK Ramiza Milkunić.

Ovu muzičku noć upotpunit će i festivalski orkestar te predstavnici folklorne sekcije Univerzitetskog kulturno-umjetničkog društva Zvonko Cerić iz Tuzle.

"Ovom prilikom sevdalinka će biti predstavljena i uz saz - instrument bez kojeg je ona nezamisliva i uz koji se počinjala pjevati u prelijepim ambijentima naših avlija. Drage moje Sarajlije, budite rame uz rame s nama Tuzlacima i zajedno proslavimo ramazanski Bajram uz našu prelijepu pjesmu sevdalinku", poručuje Milkunić.

Predstavljanje Festivala sevdalinke TK pod nazivom "Sevdalinko u scru te nosim" zakazano je za 21 sat u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.