Kultura
6

Baščaršijske noći: Folklorni ansambli iz Kolumbije, Hrvatske, Slovačke...

Klix.ba
JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo, organizaciona jedinica Sarajevo art najavljuje nastup folklornih ansambala koji će svoj program izvesti 4. jula na 17. Međunarodnom festivalu folklora "Sarajevo 2015" koji se dešava u okviru Festivala Baščaršijske noći.

Nastupit će folklorni ansambli iz: Kolumbije "Fundacion Columbia folclore-Cali", Hrvatske, KUD "Gorjanac"- Đakovo, Slovačke FS "Dopravar" - Bratislava, Sjevernog Kipra, GOS-TAC "Culture Association Folk Dance Group" - Nikozija, Hrvatske " FA "Mladost" - Samobor i Bosne i Hercegovine, Ansambl "Kolo Bosansko" - Sarajevo.

Folklorni ansambli će u 16:30 sati u defileu poći od Trga djece Sarajevo (Plato BBI Centra), odakle će uz pratnju orkestara i u narodnim nošnjama proći kroz ulice Titova i Ferhadija, te izvesti kraći program na trgu ispred Katedrale i ispred Sebilja.

Ansambli će u 18, sati u sali Bosanskog kulturnog centra izvesti cjelovečernji program. U pitanju su izuzetno kvalitetni ansambli koji su članovi međunarodne asocijacije folklornih ansambala CIOFF, koja je pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Program predstavlja saradnju između Festivala Baščaršijske noći i Internacionalnog festivala folklora "Dani kosidbe" - Kupres.