Završen Kratkofil Plus
0

Banja Luka: Australijski film "Na maturi" osvojio Grand prix

Piše: D. T.
Dodjela nagrada na Kastelu (Foto: Klix.ba)
Dodjela nagrada na Kastelu (Foto: Klix.ba)
Film "Na maturi", režisera Andrewa Kavanagha iz Australije, dobio je Grand prix za najbolji film na ovogodišnjem 6. Međunarodnom filmskom festivalu Kratkofilu Plus u Banjoj Luci.

Stručni žiri, koji su činili Oliver Sertić, medijski aktivist i producent iz Hrvatske, Tristan Priimagi, direktor međunarodne promocije estonskog filmskog fonda, filmski kritičar i festivalski selektor iz Estonije i Juan Carleveris, režiser i scenarista iz Španije, glavnu nagradu festivala obrazložili su riječima: "Ovaj igrani film dugo ostaje u nama, a njegova priča jako je snažna".

Proglašenjem pobjednika sinoć je na banalučkoj tvrđavi Kastel završen ovogodišnji Kratkofil Plus, koji je i ove godine u grad na Vrbasu privukao veliki broj publike i gostiju sa svih krajeva svijeta.

U sklopu završenog festivala, danas u podne u banjalučkom Domu omladine bit će prikazana i premijera filma koji je nastao u okviru projekta Kratkofil Junior, a prisutnim će se obratiti pomoćnik ministra za obrazovanje u Vladi RS Branka Malešević.

Izražavajući svoje zadovoljstvo, organizatori Kratkofil Plusa su nevli kako su brojni posjetioci i prateći sadržaji potvrdili da je festival u potpunosti opravdao sva očekivanja.