Prva samostalna izložba
0

Azra Štilić predstavila radove inspirirane djelima Warhola, Dalija, Kahlo...

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
"Salome", naziv je prve samostalne izložbe slikarke i produkt dizajnerke Azre Štilić koja je večeras otvorena u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu.

Štilić je u svom premijernom predstavljanju ljubiteljima umjetnosti prezentirala akrile velikih formata, inspirirane djelima Hieronymusa Boscha, Salvadora Dalija, Fride Kahlo, Andyja Warhola...

Mlada umjetnica je svoje radove iz pravca pop nadrealizma i svoj specifični slikarski stil predstavila u specifičnoj atmosferi koja je samo za ovu priliku kreirana u Umjetničkoj galeriji. Izložbi je prisustvovao veliki broj ljubitelja umjetnosti i znatiželjnika, koji su sasvim sigurno imali za vidjeti nešto novo i drugačije.

Azra se umjetnošću bavi još od ranog djetinjstva, kada je otkrila velike umjetnike i umjetnice koji će joj ostati inspiracija do današnjeg dana. Stvaralaštvo Hieronymusa Boscha, Salvadora Dalija, Fride Kahlo, Andyja Warhola otkrila je kao djevojčica, te se tokom odrastanja u potpunosti fokusirala na umjetnost, i slikanje kao jedan dio svoga kreativnog stvaranja.

Ova 26-godišnja umjetnica završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, smjer produkt dizajn, te je tokom godina razvijala specifičan slikarski stil.

Izložba će se moći pogledati do 27. septembra.