Kultura
0

Avangard festivalski trg ugostio Kristijana Milića

Sarajevo-x.com
Hrvatski reditelj, Kristijan Milić, koji je u ponedjeljak navečer predstavio film u Narodnom pozorištu u Takmičarskom programu SFF-a „Živi i mrtvi“, a sinoć i na Heineken Open Airu, danas je bio gost na Avangard trgu.

Iz kratkog razgovora koji je vodila Marija Škarić, dvostruka dobitnica Srca Sarajeva, saznali smo da je Milić kao režiser vrlo zadovoljan urađenim poslom na filmu, ali i reakcijama publike u Sarajevu. Podsjetimo, u Narodnom pozorištu u ponedjeljak film je doživio i svoju međunarodnu premijeru.

Na pitanje da li su on i ekipa imali tremu od crvenog tepiha, Kristijan je rekao: „Moram priznati da nismo. Imali smo toliko posla oko filma, jer smo ga, kao što znate, radili tri godine, tako da je poslije toga sve puno lakše. Bili smo uzbuđeni, ali treme nije bilo.“

Milić je također naglasio da mu je atmosfera u Sarajevu i oko Festivala odlična, ali da je to i očekivao, jer svi već znaju da je to tako na Sarajevo Film Festivalu.

Na pitanje koji su dalje planovi filma, rekao je da film nastavlja svoj festivalski život, a da u Hrvatskoj kreće u distribuciju u septembru mjesecu.

U četvrtak, Avangard dana je gost iznenađenja, glumac, režiser i scenarista, te rado viđen gost Sarajevo Film Festivala.