Kultura
55

Autori komedije "Četverougao" vas pozivaju na premijeru: Nedjelja je idealan dan za pozorište

Klix.ba
Do premijere predstave "Četvorougao" u Art kinu Kriterion ostalo je još vrlo malo vremena, a ekipa koja stoji iza projekta obećava lud provod. Premijera će biti održana u nedjelju, 29. maja u 20:30 sati.

"Nedjelju smo odabrali iz više razloga. Prvi i osnovni je finale Lige prvaka koje je u subotu. Kako u našoj ekipi ima i previše muškaraca bilo je rizično staviti premijeru u tom terminu. Kao režiser sam se plašio da bi Admir i Edin više gledali rezultate na mobitelu nego što bi igrali u predstavi“, rekao je Admir Cvrčanin, režiser predstave "Četverougao".

Ekipa predstave ističe nekoliko razloga zašto je baš ova nedelja idealan dan da odete u pozorište.

"Prije svega, ženama će se smučiti od tolikog fudbala ovog vikenda. Finale Lige Prvaka u subotu a zatim prijateljska utakmica između reprezentacije BiH i Španije u nedjelju. Žene, recite NE fudbalu i dođite da pogledate našu predstavu. Nedelja veče je idealan termin da se završi stara i započne nova sedmica uz jednu komediju", kazali su dodavši kako je nedjelja idealna za pozorište nakon burne subotnje noći i poslije dugog popodnevnog spavanja i efikasno djeluje na depresivni ponedjeljak.

U predstavo igraju Admir Šehović, Ivana Vojinović i Edin Avdagić. Producent predstave je Moamer Kasumović dok dizajn plakata potpisuje Haris Jusović. S porukom "u dvoje je lijepo, u troje je zabavno, a u četvoro je ludnica", možemo pretpostaviti da publiku očekuje smijeh do suza.

Karte se mogu kupiti u kinu Kriterion po cijeni od 10 KM. Ukoliko ne stignete na premijeru, prva repriza bit će odigrana u ponedjeljak, 30. maja sa početkom u 20:30 sati.

Realizaciju projekta pomoglo je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.