Dramski studio "Arlekino"
0

Audicija za mlade glumce u Brčkom

FENA
Brčko
Brčko
Dramski studio "Arlekino" koji djeluje pri Bošnjačkoj zajednici kulture "Preporod" Brčko, uskoro će upriličiti održavanje audicije za 40 novih polaznika, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Na konferenciji, Rubina Sarajlić, diplomirana glumica i voditeljica "Arlekina", te mlada glumica Asja Čandić pozvale su sve zainteresovane mlade Brčake da se odazovu na audiciju 30. oktobra u zgradi "Islahijeta".

Da bi izašli na audiciju, oni mlađeg uzrasta od 7 do 13 godina treba da pripreme po jednu pjesmu i recitaciju, a kandidati na audiciji starosti od 14 do 18 godina pored pjesme i recitacije trebaju pripremiti i monolog, rečeno je na konferenciji.

Dramski studio "Arlekino" od 2004. godine, od kada je osnovan pripredio je sedam predstava za djecu i omladinu, s kojima je nastupio dvadeset puta širom BiH i u Srbiji, kazala je Elvira Čavalić, tehnički sekretar "Preporoda", i istakla da su neke od predstava i članovi "Arlekina" nagrađivani na nekim od festivala.

Čavalić je dodala, da su u toku i pripreme za novu predstavu, a da će do kraja godine, te za blagdan Kurban-bajram, "Preporod" realizirati i dvije književne promocije autora i njihovih djela kao i izložbu filigranskog nakita u zgradi "Islahijeta".