Sarajevo
0

Antik hobi art bazar u Kući sevdaha

Sarajevo-x.com
Numizmatičko društvo Kantona Sarajevo u saradnji sa Udruženjem PromoKultura organizira sajam i izložbu numizmatike, filatelije i kartofilije u prostorijama Art Kuće sevdaha na Baščaršiji u Sarajevu. Sajm će biti održan u subotu 27. marta od 10 do 17:30 sati.

Programom sajma je između ostalog predviđena i nagradna tombola te aukcija, a sav prihod ide u humanitarne svrhe. Sajam će okupiti izlagače iz cijele BiH a glavne teme će biti: filatelija, kartofilija, stari dokumenti; numizmatika, notafilija, militarija, faleristika; stare knjige, plakati, geokarte, etno antikviteti; slike stari nakit, oprema (dijelovi nošnje); te stručna literatura i oprema za kolekcionare.

Svi posjetioci će moći dobiti procjenu vrijednosti svojih starina ili eventualno ponuditi ih na prodaju ili razmjenu. Također će biti u mogućnosti da kupe starine i druge predmete iz bogate ponude.

Ulaz na sajam je besplatan te su svi zainteresovani pozvani da dođu i da u prelijepoj atmosferi bosanske kafane, uz zvuke sevdaha pogledaju ponuđene antikvitete i ostale kolekcionarske sitnice, porazgovaraju sa drugim ljudima koji se bave sakupljanjem starina i novca te da doprinesu tome da ovaj događaj preraste u nešto veće.