Kultura
0

Ansambl drame NP Sarajevo i pred goraždanskom publikom

FENA
Otvaranjem izložbe Pozorišnog plakata iz produkcije Narodnog pozorišta Sarajevo te izvedbom predstave "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" Abdulaha Sidrana, rađenu u režiji Elmira Jukića, otpočeo je pohod ansambala sarajevskog Narodnog pozorišta publici Goražda

Nakon predstave rađene prema kultnoj drami akademika Sidrana, publika u Centru za kulturu Goražde moći će pogledati i predstave "Legenda o Ali-paši" Envera Čolakovića, rađenu u dramatizaciji i režiji Sulejmana Kupusovića, kao i "Kraljevo" Miroslava Krleže u režiji Gradimira Gojera.

Ovu akciju teatarskih posjeta svojoj publici u Goraždu direkcija Narodnog pozorišta Sarajevo organizirala je u suradnji sa direkcijom Centra za kulturu u Goraždu te načelnikom te Općine Mustafom Kurtovićem.

U narednoj etapi gostovanja očekuje se i izvedba opere "Aska i vuk" autora Horozića i Alispahića. Ovu kulturnu akciju podržava i Vlada Kantona Sarajevo, čime se direktno uključuje u načine poboljšanja i proširenja kulturne ponude u Sarajevu i KS, saopćeno je iz Pres službe NP Sarajevo.