Festival NAFF
0

Animirani filmovi iz Srbije, Hrvatske i Irske

FENA
Treću večer međunarodnoga festivala animiranog filma NAFF u Neumu prikazano je dvanaest djela iz Portugala, Velike Britanije, Ukrajine, Srbije, Francuske, Španjolske, Irske i Bugarske.

Svi filmovi su nagrađivani po svjetskim festivalima i ova treća večer bila je ujedno i prigoda da se uporede filmovi iz naše regije s filmovima iz produkcijski moćnih zemalja, saopćeno je danas iz NAFF-a.

Opća ocjena autora-sudionika je da se u zemljama nastalim raspadom Jugoslavije još uvijek rađaju najoriginalnije ideje, te se, unatoč preskromnim fondovima s ovu stranu Evrope ipak prave dobri filmovi.

Tako su izvrsnu reakciju brojne i šarolike publike izazvali dva srbijanska filma, "Autoportret "Uroša Vrčadinca, "Isus te gleda" Nemanje Gavrilovića i hrvatski "Zakaj sam pevca razapel", Vladimira Tadeja iz Zagreba.

Najpozitivnije reakcije je izazvao devetominutni irski film Joela Simona "Hork ok please", s radnjom smještenom u Indiji.

Gdje je u cijelom ovom kontekstu bh. animirani film, znaće se nakon projekcije dva filma, "Our busines" Jurinka Rajiča i "Neighbours" Adnana Mahinića.