Udruženje filmskih radnika BiH
0

Amra Bakšić Ćamo nova predsjednica

Sarajevo-x.com
Skupština Udruženja filmskih radnika BiH održana u ponedjeljak 20. decembra, 2010. godine u 17.00 u kinu Meeting Point, odabrala je Amru Bakšić Ćamo za novu predsjednicu Udruženja. Izabran je i novi Upravni odbor koji čine Faruk Lončarević, Srđan Vuletić, Elma Tataragić, Danis Tanović, Jovan Marjanović i Nedžad Begović.

Na Skupštini su usvojeni aktima Udruzenja filmskih radnika BiH, te referat o radu Udruzenja do 2010. godine kao i plan rada za naredne dvije godine sa posebnim naglaskom na izdanja kataloga BH FILM i na realizaciju BH. FILM FESTIVALA. Takodjer je usvojen prijedlog promjena Pravilnika o kriterijima koristenja sredstava Fondacije za kinematografiju Sarajevo koji je pirpemila Radna grupa Udruzenja filmskih radnika BiH i koji ce tokom ove sedmice biti upucen Upravnom Odboru Fondacije.

Nova predsjednica, producentica Amra Bakšić Ćamo, izuzetno je aktivna na polju filmske, tv i video produkcije. Amra Bakšić Ćamo docentica je na produkciji na novoformiranom odsjeku za produkciju i menadzement na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, rukovodilac je CineLink koprodukcijskog marketa Sarajevo Film Festivala i glavna producentica kuće Pro.ba.

Producirala je brojne kratke, dokumentarne, i igrane filmove medju kojima se posebno ističu "Cirkus Columbia" Danisa Tanovića, "Čuvari noći" Namika Kabila i "Mama i tata" Faruka Lončarevića. Članica je Evropske filmske akademije.