Na 10. godišnjicu postojanja
0

Alter Art se seli i nastavlja s radom

Sarajevo-x.com
Travnik
Travnik
Omladinska organizacija Alter Art iz Travnika u srijedu 24. septembra 2008. godine obilježava desetogodišnjicu uspješnog rada. Tim povodom u prostorijama njihovog Internet kluba bit će održan koncert slovenačkog jazz benda Jazoo.

Izvršni direktor ove organizacije Darko Saračević za portal Sarajevo-x.com objasnio je: "Program obilježavanja trebali smo upotpuniti i koncertom domaćih bendova, odnosno bendova koji djeluju unutar okvira Alter Arta, međutim, kako je Code Music Fest najavljen za 3. i 4. oktobar, bilo nam je pomalo smiješno i glupo praviti koncerte istih bendova unutar nekih sedam dana".

Početak koncerta slovenačkog benda Jazoo je u 20 sati u prostorijama Internet kluba u zgradi Centra za kulturu u Travniku, a ulaz je slobodan.

Istakao je i buduće planove ove omladinske organizacije, a to su iseljenje iz starih i useljenje u nove prostorije, te sastanak kojem će prisustvovati i jazz bubnjar iz Švicarske Benedict Hasseli, koji je vodio školu bubnjanja pri ovoj organizaciji, te Tomas Seinels, student iz Francuske. Na sastanku će biti riječi o koordinaciji aktivnosti koje će povezati sve "Alter Art zemlje", naveo je Saračević.

"Zbog konstantnih problema sa Centrom za kulturu koji nas izbacuje iz prostorija i pošto smo vidjeli da obraćanje medijima ne pije vode, odlučili smo preseliti u nove prostorije, a to bi se trebalo desiti u narednih mjesec dana", rekao je Izvršni direktor Alter Arta.

Osvrćući se na već uspješno završene projekte, Saračević je spomenuo plodnu augustovsku turneju benda "A Dog Called Ego".

"Nakon završene turneje njemačkog benda 'A Dog Called Ego', ljudi su tamo bili toliko zadovoljni da su odlučili napraviti istu stvar, odnosno registrovati udruženje 'Alter Art e.V' u Njemačkoj", ponosno je istakao ovaj Travničanin.

Za 24. septembar u prostorijama Organizacije zakazana je press konferencija u Internet klubu u Bosanskoj 45 na kojoj će biti riječi o Alter Artu, realiziranim projektima te planovima za budućnost.