Kultura
0

Aldin Tucić, mladi član Magacin Kabarea

Klix.ba
Aldin Tucić je još jedan mladi glumac koji se pridružio timu Magacin Kabarea u novembru prošle godine te do sada ostvario zapaženu ulogu kao seka Reuf u mjuziklu "Jedinac".

Reuf je najmlađi u porodici i nakon smrti oca ponovo se susreće sa svojom sestrom Sumejom Sunny Su koju tumači Zana Marjanović i Gocom kojeg tumači Moamer Kasumović

Ove subote, 9. marta, na repertoaru Magacin Kabarea je mjuzikl "Jedinac" u kojem osim svojih glumačkih sposobnosti Aldin Tucić predstavlja i svoje glasovne sposobnosti i odlično pjevanje.

Magacin Kabare i njegovo mjesto u ekipi

Pa sad je rano pričati o tome jer još uvijek pronalazim svoje mjesto jer sam član tek odnedavno, ali to isto tako ne znači da sam zapostavljen ili nešto slično. Naprotiv, mislim da mi se pruža čak i suviše prilika, ali ja mislim da je to isto tako zasluženo i radom. Nadam se da će se tako i nastaviti.

O predstavi "Jedinac"

Predstava "Jedinac" je predstava koja mi je odmah po samome čitanju scenarija bila malo "škakljiva" pogotovo zato što ja igram lik seke Reuf koja je u biti transvestit što je u BiH jedan od najvećih tabua. Malo je čak i meni bio problem odigrati taj lik na početku jer nisam u potpunosti shvaćao te ljude, ali svakim narednim igranjem slagao sam djeliće duše Reufa i na kraju zavolio taj lik. Moje mišljenje je da je predstava Jedinac jedan odličan primjer kako se na šaljiv način mogu prikazati svi problemi s jednom vrstom tabua u našoj državi i da se na taj način pruži ljudima uvid o svemu tome, a ne da se odmah s predrasudama odbijaju takve stvari.

Pjesma, gluma, ples, sve na sceni Magacin Kabarea

Pružena mi je prilika da se razvijam u svakome pogledu. Kroz predstave koje se igraju u kojima ima i songova čovjek se usavršava i glumački i pjevački. Pogotovo još kada za partnere imaš Zanu Marjanovic i Moamera Kasumovica nemoguće je da njihov "novopečeni" kolega ne naući nešto novo. Raduje me što sam član i što sam dio ovako dobre priče.

Izazov scene u caffe clubu Gogo

Ipak je caffe drugi "stimung". Bliže smo publici. Nemoguće je da se nešto ne odigra kako treba jer odmah publika osjeti laž, tačnije mogu je nami-risati. Mislim da dosta glumaca ne bi funkcionisalo na ovoj sceni, sama činjenica što je, da tako kažemo, kamerno - kafanska scena je izuzetna. Moramo se boriti za umjetnost, pa kada ljudi neće da dođu u pozorište da gledaju predstave, e onda ćemo mi dovesti pozorište u kafanu.