Kultura
1

Ahmed Imamović: Politika je uništila Narodno pozorište u Mostaru

FENA
Ahmed Imamović
Ahmed Imamović
Poznati bh. reditelj Ahmed Imamović uputio je pismo podrške Sindikatu Narodnog pozorišta u Mostaru u kojem ističe kako se politika može u sve miješati ali u ne i umjetnost.

"Čuo sam da ste stupili u štrajk, žao mi je da je do toga moralo doći, ali očigledno niste imali drugog načina. Očigledno, čemu sam i ja svjedok, je to da je politika uništila hram kulture kakav je vaša kuća", ističe Imamović, te poziva djelatnike mostarskog pozorišta da istraju u svojim zahtjevima.

"Hvala vama što ste hrabri, ustrajte da se konačno sankcioniraju politike i politički vazali koji ugnjetavaju umjetnike, vatrogasce, Srbe, Hrvate, Bošnjake i ostale. Stojim uz vas, samo vas molim da ovaj put crnim platnom ne pokrivate pozorište, već institucije koje su vas i naš Mostar dovele u ovakvo stanje", poručio je Imamović.

Kao najodgovornijeg za trenutno stanje u pozorištu Imamović smatra Šemsudina Gegića za kojeg je kazao kako je on "mali čovjek velikih ambicija čiji su talent i menadžerske sposobnosti dijametralno suprotni njegovoj ambiciji".