Kultura
0

Afrička premijera predstave "Football, Football"

Sarajevo-x.com
Nakon azijske, evropske i bosanskohercegovačke premijere predstava "Football, Football", East West Centra, imat će i afričku premijeru. Predstava će biti izvedena u nedjelju u glavnom programu National Arts Festival of South Africa, te još 4 puta u narednim danima.

Predstava "Football, Football" je najavljena u vodećim južnoafričkim medijima, a interesantan podatak da je predstava označena kao jedan od vrhunaca festivala u magazinima južnoafričkih avio kompanija koje prevoze gledaoce Svjetskog prvenstva.

Sa premijerama na tri kontinenta u četiri zemlje u samo mjesec dana East West Centar je postigao uspjeh koji je rjedak i među najvećim svjetskim kompanijama. Do sada o predstavi su izvjestili Reuters, britanski Guardian, Channel News Asia, CNN Mexico, China Daily, India Times, Daily News Pakistan, američki ABC News, kao i mediji u Italiji, Španiji, Australiji, Singapuru i Indoneziji.

U predstavi učestvuju umjetnici iz BiH, Burkine Faso, Italije, Singapura, Slovenije, Australije i Kine.

Izvršni producenti predstave su Ismar Hadžiabdić i Mascia Pavon.

"Football, Football" autora i reditelja Harisa Pašovića je koproducentski projekat East West Centra, Napoli Teatro Festivala, najvećeg talijanskog umjetničkog festivala, Singapore Arts Festivala, Les Ballet C de la B, legendarne belgijske kompanije za savremeni ples i Instituta Flota iz Slovenije.