Kultura
24

Adnan Ahmedić i Nataša Ristić najavljuju koncert "Fiesta"

Klix.ba
Bosanski kulturni centar Tuzla 27. oktobra od 20 sati bit će domaćin koncerta "Fiesta" Adnana Ahmedića na gitari i Nataše Ristić za klavirom.
Na koncertu će biti izvedena djela M. Theodorakisa, W. Leona, M. Escobara, O. Farresa, D. Reisa, T. Perua, E. Morriconea, D. Brubecka, A. Vivaldija, G. Schwertbergera, G. M. Rodrigueza i H. Zimmera.

Krajem godine izaći će i treći Ahmedićev studijski album "Fiesta", a neka od djela odsvirat će na koncertu u Tuzli. On je tim povodom kazao da je u posljednje tri godine napravljen veliki pomak u popularizaciji klasične gitare u BiH, te da ga posebno ohrabruje što nakon koncerata ima priliku razgovarati sa mlađim muzičarima i sa njima podijeliti svoja iskustva, te ih ohrabrivati da vjeruju u svoj "jedinstveni glas iznutra".

"Najveće zadovoljstvo mi predstavlja publika za koju sviram. Ona mi daje krila jer sa njom dijelim sebe svaki put kad sam na sceni. Također i tehnologija, novi mediji poput YouTubea, Facebooka, Twittera stvaraju nove mogućnosti i dovode me u kontakt s kolegama širom svijeta i pomjeraju granice. Sve to me dalje motiviše", istakao je Adnan, dobitnik nagrada na top listama Vienna Classics, Reverbnation Classical Charts i SoundCloud, čime je potvrdio internacionalni uspjeh.

Dodao je da je koncert uživo nešto najljepše na svijetu i da ga profesionalno najviše ispunjava. Ahmedić se pohvalio i novim instrumentom, ručno rađenom gitarom Zorana Kuvača, najboljeg graditelja na ovim prostorima, koja daje poseban nosivi zvuk.

Adnan je u proteklom periodu imao više od 20 koncerata, a slijede nastupi u Banjoj Luci, Zenici, Brčkom, Mostaru... Za onaj tuzlanski ulaznice se prodaju na blagajni tamošnjeg BKC-a.