Kultura
0

AbrašMedia - prvi internetski radio u BiH

Sarajevo-x.com
Želite li uživo pratiti koncerte, književne večeri i druge emisije o kulturi i društvenim zbivanjima u OKC Abraševiću, ako i odličnu muziku 24 sata dnevno, samo za vas pokrenut je prvi internetski radio AbrašMedia iz Mostara.

Na programu radija ponedjeljkom se prikazuju informacije o programu "Abraševića", te od 20 sati Trancesister - muzička emisija o trance pokretu. Utorkom od 19 sati možete slušati "Crni kreč" - emisiju o politici, socijalnim temama i subkulturnim pokretima, a nešto kasnije emisiju "Svuh" o punku.

Uključite li se u program Abrašmedije u srijedu, dočekat će vas emisija o reggae muzici, a odmah nakon nje i "Fildžan" gdje možete slušati sevdalinke i starogradsku muziku.

Dan poslije od 21 sat je jednosatna emisija o metalu pod nazivom "Kooga", a petkom od 18 Abraš media info i Abraš Clubbing Live - prenosi slušaona, koncerata i književnih večeri uživo do 24 sata.

Prvi dan vikenda rezervisan je za još jedan Clubbing Live, a nedjeljom od 18 do 19 sati Sound Factory Trip - emisija posvećena elektronskoj muzici. U pripremi je i emisija o književnosti i jazzu "Hajde da se jazzamo" te satirični program o aktuelnim temama Abraškadabra. Sve to i mnogo više na http://radio.abrasmedia.info/.