Kultura
26

"A planine su odjekivale" Khaleda Hosseinija 21. maja i u BiH

Klix.ba
Izdavačka kuća Buybook, ekskluzivni izdavač Khaleda Hosseinija za BiH, 21. maja objavit će novi roman jednog od najčitanijih autora današnjice - "A planine su odjekivale".

Izlazak engleskog izdanja najavljenog širom svijeta za 21. maj, pratit će i objavljivanje bosanskog izdanja - tačno na isti dan svjetske premijere i bh. publika moći će kupiti svoj primjerak knjige na našem jeziku.

Izdavačka kuća Buybook nekoliko godina ranije objavila je prva dva romana ovog autora: "Lovac na zmajeve" i "Hiljadu sjajnih sunaca", i oba ova romana nalaze se među najčitanijim naslovima u Buybookovoj izdavačkoj djelatnosti.

Već dvije godine od kako se očekuje novi roman, bh. čitatelji su se s nestrpljenjem interesovali kada će se to dogoditi, te je vijest pristigla krajem oktobra iz agencije Khaleda Hosseinija, veoma obradovala sve u Buybooku, saopćeno je.

Odmah je postignut dogovor o preuzimanju prava i potvrđen datum objavljivanja bh. izdanja. Knjiga je prevedena i trenutno je u pripremi za objavljivanje 21. maja. Buybookovo izdanje imat će originalnu koricu UK izdavača Bloomsburyja.