Sarajevo
0

8. oktobra prodaja ulaznica za 49. MESS

FENA
Foto: arhiva
Foto: arhiva
Prodaja ulaznica za ovogodišnji 49. internacionalni teatarski festival MESS 2009., koji će biti održan od 16. do 26. oktobra, počet će 8. oktobra.

Na ovogodišnjem MESS-u publika će moći pogledati 26 predstava u izvođenju trupa iz 14 zemalja - Njemačke, Španije, Hrvatske, Austrije, Makedonije, Holandije, Mađarske, Srbije, Belgije, Slovenije, Francuske, Rusije, Italije i BiH, saopćeno je iz Pres- službe MESS-a.

U okviru Festivala bit će održani i prateći programi -workshopovi i okrugli stolovi kritike.

Rezervacija i prodaja ulaznica vršit će se u prostorijama Festivala MESS u ulici Maršala Tita 54 od 10.00 do 20.00 sati.

Od 8. do 15. oktobra zainteresirani će moći rezervirati i kupiti komplete ulaznica uz popust od 15 posto od ukupne cijene, što iznosi 185 KM.

MESS će također davati popust na kupovinu kompleta za studente, pozorišne radnike i penzionere od 40 posto od ukupne cijene, što iznosi 130 KM, dok za kupovinu pojedinačnih ulaznica popust iznosi 20 posto.

Festival je od ove godine odlučio ponuditi popust za dječije predstave za kolektivne dolaske vrtićima, osnovnim i srednjim školama od 60 posto ukupne cijene ulaznica, čija je osnovna cijena tri KM.

Od 16. oktobra ulaznice će se prodavati na biletarnicama pozorišta u kojima se igraju predstave.